United Way Romania

United Way Romania

Echipa United Way la Maratonul International Bucuresti 2014

Dată: 05 October 2014
Pentru al treilea an la rând, United Way este unul dintre partenerii caritabili ai Maratonului Internațional București organizat de Asociația Buch
[ Show more ]

17

Galantomi:

125

Donații:

18,350 RON

Sumă:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

Pentru al treilea an la rând, United Way este unul dintre partenerii caritabili ai Maratonului Internațional București organizat de Asociația Bucharest Running Club. Echipa United Way a crescut de la doar 20 de alergători în primul an, la peste 200 la Semi-Maratonul din luna mai de anul acesta.

În tot acest timp, alergatorii United Way au devenit ambasadori ai cauzei educației: ei înțeleg cât de important este ca toți copiii să poată merge la școală și în fiecare an au strâns fonduri pentru programele de educație susținute de organizație.

 

Anul acesta ne dorim ca alergătorii noștri să ne ajute să ducem mesajul și mai departe. Cu toții știm că educația este baza unui viitor mai bun, însă puțini înțeleg că, pentru a crește frumos, copiii au nevoie să învețe cât de important este să se mențină sănătoși prin mișcare și sport.

 

Pentru copiii care învață în Școlile nr. 3 și 4 din Buftea, aceasta nu este o prioritate din lipsa spațiului. Cei peste 300 de copii din cele două școli fac orele de sport pe bucata de asfalt din curtea Școlii nr. 3, acolo unde își petrec și pauzele, unde au loc și serbările, și celelalte activități la care participă. Mai bine de trei sferturi dintre copii sunt cazuri sociale, iar United Way susține familiile lor prin centrul de consiliere pe care îl desfășoară în cele două școli.

 

Andreea Raicu s-a alăturat echipei noastre de alergători pentru că înțelege și susține mesajul pe care United Way vrea să îl transmită: “Dintotdeauna mi-a plăcut să fac sport și încurajez pe oricine să facă mișcare, mai ales pe copii. Cred că este foarte important să înțelegem că sportul este o parte esențială a educației pentru că ne ajută să ne dezvoltăm, să fim sănătoși și să avem o ținută corectă. Alerg la maraton cu o carte în mână tocmai pentru că vreau să arăt că atât cititul, cât și sportul sunt la fel de importante pentru dezvoltarea copiilor.”

 

Alături de Andreea, așteptăm cât mai mulți alergători să vină în echipa noastră, să alerge cu o carte pe care să o doneze pentru bibliotecile celor două școli din Buftea și să ne ajute să strângem fonduri pentru amenajarea unui teren de sport adecvat. Toți alergătorii care vor să susțină cauza noastră își pot încuraja prietenii și colegii să se implice și să doneze prin platforma de donații online Galantom. Îi invităm pe cei care vor să își creeze un profil de fundraiser să citească info pack-ul pentru alergători și apoi să ne scrie la oana.blindu@unitedway.ro.