Alerg pentru educatia copiilor fara posibilitati materiale!

 

Arpad Florian Dosa United Way Romania

6% Complete
30 RON
Sumă strânsă
500 RON
Target
1
Donații

De ce alerg?  O sa vezi! In curand vei alerga si tu?

Si acum, de ce alerg eu...

Pentru ca ma face sa ma simt liber. In momentul cand pornesc ceasul si vad pulsul, intru intr-o stare in care nimic altceva nu mai conteaza. Uit de toate problemele cotidiene si singurul meu scop este sa-mi tin pulsul in zona dorita. Daca scade, maresc ritmul, daca creste il cobor. Simt cum corpul si mintea lucreaza impreuna. Nimic altceva nu mai conteaza. Simt cum toate supararile de peste zi se concentraza in picioare si imi dau energie sa continui. Pulsul creste. Imi reglez respiratia si incepe sa coboare usor. In fata apare o urcare abrupta. Am doua alternative: sa o urc usor ca sa-mi mentin pulsul in zona aeroba sau sa fortez ca sa trec repede, dupa care sa ma odihnesc pe coborare. O las usor pentru ca nu e momentul sa fortez. O sa am timp de asa ceva in primavara. Acum macin ore de alergat imbunatatindu-mi anduranta. Soarele iese din nori si isi arunca razele printre fruzele miscate de vant si pentru o fractiune de secunda ma scoate din starea de concentrare maxima si ma face sa zambesc.  

Termin alergarea, opresc ceasul si imi analizez rezultatele. Am realizat ce mi-am propus si stiu ca sunt mai aproape de podiumul visat.  

Si maine ma pot intoarce la servici, pentru ca in curand ma voi intoarce pe poteca si sa ma eliberez de toata energia negativa acumulata.  

Alerg pentru mine dar si pentru copiii care vor sa termine scoala. Iar voi ii  puteti sustine cu o contributie – ce suma credeti voi ca merita si puteti da pentru educatia si viitorul acestor copii.     Impreuna cu United Way, putem asigura accesul la scoala celor peste 1.000 de copii din familii cu mari probleme economice (parintii au venituri insuficiente sau sunt someri, familii monoparentale, cu multi copii, fara conditii de locuit, etc). Copii inclusi in programele United Way primesc ingrijire si sprijin gratuit, in 12 centre de zi si gradinite sociale din Bucuresti. Ei sunt ajutati sa isi faca temele si sa recupereze ce nu au invatat la timp. In plus, primesc ingrijire specializata, consiliere psihologica, dar si rechizite si hainute pentru a merge pregatiti la scoala, iar pranzul pe care il primesc aici e uneori singura masa calda a zilei.    

Sunt Arpi Dosa si pe 18 mai voi alerga la Semimaratonul International Petrom Bucuresti pentru ca "Educația este șansa copiilor la un viitor mai bun!"  

Hai cu mine! Doneaza cat de putin pentru acesti copii!

________________  

Why do I run ? You'll see! Soon you will run too?  

Now , why I run ...

because it makes me feel free. When I start the cronos and I see the pulse , I get into a place where nothing else matters . Forget all the daily problems and my only goal is to keep my heart rate in the desired area . I can feel my body and mind working together . Nothing else matters . I feel all the sorrows of the day focuses on legs and give me energy to continue. Pulse increases. I adjust the breath and begins to fall slightly. In front there is a steep climb . I have two alternatives : to climb slightly to keep my heart rate in the aerobic or force to pass quickly , and then to rest on the descent . An easy let 's not time to push . I'll have time for this spring. Now grind hours improving my running endurance . The sun emerges from the clouds and cast its rays among fruzele moved by wind and for a split second I'm out of state maximum concentration and makes me smile .  

Finish running, stop the clock and I analyze the results. I realized what I wanted and I know that dreams are closer to the podium . And tomorrow I can return to work, for soon I'll be back on the trail and to free myself from all negative energy accumulated .  

I run for myself, but also for the kids who want to finish school. And you can support them with a contribution - how much you think you deserve and can give the education and future of these children.  

Together with the United Way , we can provide access to the more than 1,000 school children from families with higher economic problems (parents insufficient income or are unemployed , single-parent families with many children , free housing, etc). Children enrolled in the program receive care and support United Way Free 12 day care centers and kindergartens in Bucharest social. They are helped to do their homework and learned not recover in time. In addition , they receive specialized care , counseling , and school supplies and clothes ready to go to school and lunch they receive here is sometimes the only hot meal of the day.  

I'm Arpi Dosa and on May 18 i'll finish the Petrom Bucharest International Marathon for  "Education is the chance of children to a better future ! "  

Come with me ! Donate as little for these children !

 


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

Fundația United Way România sprijină programe și inițiative sociale care îmbunătățesc viețile copiilor, adulților și vârstnicilor aflați în dificultate. Programele organizației se concentrează pe cele trei direcții care pun bazele unei comunități prospere: acces la o EDUCAȚIE de calitate, servicii bune de SĂNĂTATE și un VENIT suficient pentru a întreține o familie.

Malnutritia la copii este o problemă în România, aproape 30% dintre copiii fiind supraponderali sau subnutriți. Mai mult decât atât, mai puțin de 10 % dintre copii practica un sport în afara programului de la școală. Din păcate, mulți părinți se afla în imposibilitatea de a le asigura orice fel de activități extracurriculare copiilor, din cauza lipsurilor materiale si a luptei lor de zi cu zi pentru strictul necesar. Datorita lipsei lor de educație și de informare cu privire la nutriție și importanța activităților sportive, jumătate dintre părinți nu sunt nici măcar conștienți de problemele de sănătate ale copiilor lor.
Copiii au nevoie urgentă de un program de activități sportive și de nutriție adecvata lor, pentru a putea incepe o viață sănătoasă.

Semimaratonul Internațional București este organizat de Asociația Bucharest Running Club în parteneriat cu Federația Română de Atletism și Primaria Municipiului București.  Ediția de anul acesta va fi pe 18 Mai 2014, cu startul în Piața Constituției din București.  Probele de concurs sunt: Semi-Maraton Cursa individuală - 21.097 km Cursa scaunelor cu rotile - distanță la al

 

1 Donații

17 Apr 2014