United Way Romania

United Way Romania

Sansa copiilor la un viitor mai bun

Status: Inchis

Malnutritia la copii este o problemă în România, aproape 30% dintre copiii fiind supraponderali sau subnutriți. Mai mult decât atât, mai puțin de 10 % dintre copii practica un sport în afara programului de la școală. Din păcate, mulți părinți se afla în imposibilitatea de a le asigura orice fel de activități extracurriculare copiilor, din cauza lipsurilor materiale si a luptei lor de zi cu zi pentru strictul necesar. Datorita lipsei lor de educație și de informare cu privire la nutriție și importanța activităților sportive, jumătate dintre părinți nu sunt nici măcar conștienți de problemele de sănătate ale copiilor lor.
Copiii au nevoie urgentă de un program de activități sportive și de nutriție adecvata lor, pentru a putea incepe o viață sănătoasă.

[ Show more ]

70,389 RON

Sumă:

41

Galantomi:

504

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

 Obiectivul general al programului este acela de a promova și de a sprijini un stil de viață sănătos într-unul dintre cele mai sărace cartiere din București. Pentru a atinge acest obiectiv ne-am stabilit următoarele activitati:
          1. Informarea și educarea părinților și copiilor cu privire la importanța unei alimentații echilibrate și a activităților sportive în viața de zi cu zi.
          2. Îmbunătățirea activităților sportive si a nutriției pentru 50-100 de copii și tineri din comunitatea selectata prin:

-        consiliere in ceea ce priveste nutritia si efectuarea unui screening de sănătate la începutul și la sfârșitul programului pentru toți beneficiarii

-        sprijinin financiar în asigurarea unei mese sănătoase în fiecare zi, conform cu recomandarile nutritionistului

-        asigurarea echipamentul necesar pentru activitatea lor sportivă, după consultarea cu fiecare antrenor și identificarea nevoilor specifice fiecarui copil

-        urmărirea activitatii copiilor în mod regulat, impreuna cu specialisti și antrenori, pentru a le monitoriza nutriția și activitățile sportive.

Fondurile vor fi folosite pentru a asigura următoarele: produse alimentare sănătoase pentru o alimentație echilibrată, articole sportive de imbracaminte, echipament sportiv specific, training-uri și costurile de transport.

Programul este conceput pentru a fi implementat în România, București - într-un cartier sarac si va cuprinde 50 până la 100 de copii și tineri, cu vârsta între 6 și 16 ani.