Alexandru Alupei - United Way Romania

Alexandru Alupei pe bicicleta pana in Portugalia si pentru United Way

1,060 RON Donatii stranse
35.333333333333% Complete
3,000 RON Target
14 Donatii
Vreau sa fac o donatie!

 

De când mă ştiu am făcut, cu mici expecţii, numai ce am vrut. Concluzionez acum, privind peste umăr. Într-un fel, sunt foarte norocos! Dar starea asta de bine e direct proporţională cu chinurile prin care au trecut ai mei părinţi. Iar pentru asta gustul e puţin amar. Acum pot doar să le mulţumesc pentru sacrificiile făcute şi îmi cer scuze pentru neplăcerile, dezamăgirile prin care au trecut.

Trebuie să afirm că, printre altele, cel mai mult regret un aspect esenţial al vieţii. Poate cel mai important. Educaţia, cea şcolară. Ah, ce păcat! Nu i-am acordat o şi mai mare atenţie la timpul potrivit, în ciuda insitenţelor mamei, tatălui şi, până la un moment dat, fratelui meu mai mare. Prea multe nu mai pot face; timpul se scurge implacabil într-o singură direcţie.

Cei care vin din urmă au însă şansa în care eu am şutat. Mulţi îşi doresc, dar nu au posibilitatea. Ce ironie a sorţii! Da` ăsta-i cursul vieţii; a fost şi va fi mereu.  

Nu vreau să fiu patetic, nici măcar ipocrit. Sunt la fel de egoist ca-ntotdeauna. Din acest motiv încerc să pun umărul firav şi neînsemnat la îmbunătăţirea educaţiei copiilor lipsiţi de mediul familial şi a celor defavorizaţi de soartă. Am mai făcut-o, o fac şi acum. Nu costă mai nimic. Sigur nu pot spune că, sprijinindu-i, mă lipsesc de o ieşire în oraş, un CD, o cafea, nişte ţigări, un bilet la teatru, vreo bere, sau cine ştie ce! Sunt convins că o poţi face şi tu, căci semănăm. Şi pentru că ţinem mai mult la noi înşine decât la semeni, mica donaţie pe care o vom face ne va conferi un sentiment de bine, înălţător. Garantez! Cu alte cuvinte, pentru noi o facem, nu pentru ei.

Nu sunteţi convinşi? În regulă. Păi ... în schimbul generozităţii dumneavoastră, vă ofer kilometrii. Am 3.000, întinşi între Arad şi Cabo da Roca, punctul extrem al Europei continentale. Fiecare mie de metrii costă un leu. Astfel, vom pedala împreună prin România, Ungaria, Croaţia, Slovenia, nordul Italiei, Coasta de Azur, Spania şi Portugalia.

 

Cu 3.000 de lei vom oferi sansa unei familii dezavantajate cu 5 copii sa devina independenta si sa se autosustina.

Asta inseamna ca acesti bani vor putea asigura rechizite, ajutor la teme si imbracaminte pentru copiii scolari, un curs de calificare pentru copii adolescenti si consiliere si educatie parentala pentru cei doi parinti.

Dacă v-am stârnic curiozitatea, vă invit pe blogul personal, www.travelcycle.wordpress.com. Lanţ întins!


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

United Way Romania

Misiunea Fundației United Way România este de o mai bună calitate a vieții în comunitate, prin încărcarea femeilor individuale, a societății și a voluntariatului.

Sansa copiilor la un viitor mai bun

Malnutritia la copii este o problemă în România, aproape 30% dintre copiii fiind supraponderali sau subnutriți. Mai mult decât atât, mai puțin de 10 % dintre copii practica un sport în afara programului de la școală. Din păcate, mulți părinți se afla în imposibilitatea de a le asigura orice fel de activități extracurriculare copiilor, din cauza lipsurilor materiale si a luptei lor de zi cu zi pentru strictul necesar. Datorita lipsei lor de educație și de informare cu privire la nutriție și importanța activităților sportive, jumătate dintre părinți nu sunt nici măcar conștienți de problemele de sănătate ale copiilor lor.
Copiii au nevoie urgentă de un program de activități sportive și de nutriție adecvata lor, pentru a putea incepe o viață sănătoasă.

3.000 km pe bicicletă: România - Portugalia

Mă aşteaptă călătoria vieţii. Traversez Europa pe bicicletă, între „acasă” şi Cabo da Roca, pe coasta Portugaliei. Cinci săptămâni, 3.000 km. Plec pe 28 mai. Prin Vama Turnu părăs

14 Donatii

Cativa colegi

150 RON
27 May 2014

Alexandru Alupei

100 RON
Doru n. dorește să mă însoțească o zi; 100km. Merci, Doru. Va fi o plăcere să pedalăm împreună.
22 May 2014

Anca Banica

10 RON
15 May 2014

Daniela Mois

10 RON
Lucrurile bune vin la cei care asteapta, lucrurile marete vin la cei care se ridica si fac orice pentru a le indeplini.
11 May 2014

Dida L.

50 RON
Succes!
28 Apr 2014

Simona D

50 RON
25 Apr 2014

Alexino .

50 RON
25 Apr 2014

Musette FD

30 RON
Vreau doar 20 km. Restul sunt pentru o poza de pe Coasta de Azur.
16 Apr 2014

Mihai Morar

150 RON
Te astept in studiou sa ne povestesti cat de usor sau greu , frumos sau mai puti frumos a fost drumul , ce oameni ai intalnit si multe altele legate de calatorie. P.S. - Asteptam si poza de final...
16 Apr 2014

Daniel Buzdugan

150 RON
Sunt absolut convins ca-ti vei implini visul si vei ajunge la tarmul Atlanticului , asa cum ti-ai propus. Drum bun si mult noroc in temerara ta aventura !
16 Apr 2014

Flavius Panoiu

150 RON
Bravo Alex!!!! Sa ai parte de un drum catai usor si sa ne vedem sanatosi.
16 Apr 2014

Daniel Radu

30 RON
Bafta, Alex! Sa reusesti!
16 Apr 2014

FLORIAN CUCU

30 RON
Succes!
10 Apr 2014

Alexandru Alupei

100 RON
Călătorule, priveşte drept înainte...
10 Apr 2014