United Way Romania

United Way Romania

Aventură prin lectură

Status: Fundraising

Pentru a preveni analfabrtismul funcțional printre copiii din medii defavorizate, United Way România a dezvoltat proiectul Aventură prin lectură.

[ Show more ]
100% Complete

13,810 RON

Sumă:

2

Galantomi:

37

Donații:

5 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Intervenția vizează prevenirea și combaterea riscului de analfabetism funcțional în rândul copiilor aflați în situație de vulnerabilitate prin asigurarea accesului la activități specifice de literație.

Sunt selectate comunități aflate în situație de risc, iar beneficiarii sunt copii din familii cu statut socio-economic precar. Proiectul abordează o metoda integrată de intervenție, acționând atât asupra copiilor (activități de stimulare a lecturii pentru copii din ciclul primar și/sau gimnazial), dar și a părinților (acțiuni de informare și conștientizare a importanței educației și cititului) și cadrelor didactice (formare profesională în domeniul literației și lucrului cu grupurile vulnerabile) pentru a educa și mobiliza întreaga comunitate în vederea obținerii unor rezultate de durată și a unui impact crescut.

Ne propunem să:

  • Dezvoltăm abilitățile de alfabetizare ale copiilor vulnerabili din școlile partenere din proiect.
  • Creștem accesul profesorilor la cursuri de formare profesională care îi sprijinim în dezvoltarea abilităților de literație a elevilor.
  • Contribuim la conștientizarea părinților cu privire la necesitatea de a stimula lectura printre copii.